Sunday, September 5, 2010

Verbranden?

Het is al weer bijna negen jaar geleden dat een aantal moslim terroristen hun verschrikkelijke aanslag pleegden op de Twin Towers in New York. Volgende week zaterdag is het zover en natuurlijk worden door heel de VS herdenkingsdiensten georganiseerd. De seculiere media besteden er langzamerhand meer en meer aandacht aan en ook kerkdiensten en religieuze radio en televisie uitzendingen schijnen er niet omheen te kunnen of willen.

In Gainsville FL. heeft men wel een heel speciale manier gevonden om 9/11 te herdenken. Pastor Terry Jones vanDoves World Outreach Center is van plan om op die dag een openbare koran verbranding te houden. Hoppa, weer een beetje olie op het vuur, weer een beetje voer voor discussie. Kranten en nieuwsprogramma’s staan er bol van en iedereen die ook maar iets voorstelt op religieus gebied heeft een mening en de meeste zijn negatief. Over het voornemen van Pastor Terry Jones.

Het is een ‘heilig’ boek, we moeten meer tolerantie tonen, de Bijbel is ook zo lief niet voor vrouwen en andersdenkenden en ga zo nog maar een poosje door.

Persoonlijk zou ik niet kiezen voor een boekverbranding maar ik kan ook niet zeggen dat ik er tegen ben. De koran is een boek wat gebruikt word om onder het mom van religie mensen, en niet alleen vrouwen te onderdrukken, het zaait haat tegen andere godsdiensten en het Christendom in het bijzonder, veel moslims keuren het terroristisch geweld niet openlijk af en de voornaamste reden is dat het velen van het Evangelie afhoud.
Ik denk dat het goed zou zijn als alle exemplaren van de koran zouden verdwijnen, ik weet niet of dit de manier is om het te doen.

No comments:

Post a Comment