Sunday, October 10, 2010

Oplossing

Vriend van mij voelt zich de laatste tijd niet erg best. Hij is vaak moe en rust maar heel moeilijk uit. Zijn eetlust is danig achteruit gegaan en je ziet hem bij wijze van spreken vermageren. We maken ons best een beetje zorgen om hem want het was duidelijk dat er iets ernstigs met hem aan de hand was en waren dus ook blij dat hij naar de dokter ging voor onderzoek. Er zijn wat bloedtestjes gedaan en hij werd doorverwezen naar een specialist in het ziekenhuis. Die vertelde hem dat hij direct moest blijven want er was iets heel erg fout met hem.


Ik had hem gister aan de telefoon en hij voelt zich met de dag rotter maar ik vertelde hem dat hij de moed er in moest houden want er werd nu voor een oplossing gezorgd.

“Nou, niet zo heel erg hoor” vertelde hij. “Ze doen hun stinkende best om het me hier naar m’n zin te maken en ze zorgen heel goed voor me. Ik krijg heerlijk te eten en ik hoef maar te kikken en er staat een heel vriendelijke zuster naast m’n bed met iets te drinken maar ze komen niet met een oplossing voor mijn probleem.” “Ik lig in een heerlijk warm bed en krijg bijna iedere dag schone lakens maar een oplossing komen ze niet echt mee.”
“Ik heb een gesprek met de dokter gehad en ook aan hem gevraagd waar het grote wachten op gericht is en hij vertelde me dat ze eerst een goede relatie met me wilde krijgen.” “We moesten eerst maar eens een behoorlijke relatie met me opbouwen want de oplossing voor mijn ziekte kon wel eens hard overkomen en een beetje pijnlijk zijn”

“Hebben ze wel een methode voor jou ziekte om die te genezen dan?” vroeg ik hem. “Ja ja, maar de dokter en al het andere verzorgende personeel vind dat we elkaar eerst maar eens beter moeten leren kennen” zei mijn vriend.

Ik vind het maar raar hoor.

No comments:

Post a Comment