Sunday, October 3, 2010

Pew Survey


Ze hebben weer eens een onderzoek gedaan in de VS naar algemene religieuze kennis onder bepaalde religieuze groeperingen. Wat ik persoonlijk dan weer erg leuk vind aan zo’n onderzoekje is dat men de atheïsten en agnosten ook tot een religieuze groep rekenen waarbij ik me dan stiekem een principiële atheïst voorstel die met het schuim in z’n mondhoeken een bezwaarbrief mailt naar de FFRF waarbij hij of zij rectificatie eist en als het even kan een rechtzaak want ‘wie denken ze wel dat ze zijn’.


Minder leuk is natuurlijk dat diezelfde atheïsten een betere kennis hebben van religie. Richard Dawkins was afgelopen donderdag bij Alan Colmes te gast en wees er fijntjes op dat hij er van overtuigd was dat atheïsten in het algemeen intelligenter waren dan welke gelovige dan ook maar dat kan natuurlijk ook gewoon aan zijn arrogantie geweten worden.


Feit blijft dat agnosten en atheïsten het beter deden dan welke groep en het enige excuus wat ik er voor aan kan voeren is dat het geen algemene Bijbelvragen waren maar ook over andere religies en dat het Amerikanen waren.

Wilt u zelf ook even het testje doen?

No comments:

Post a Comment