Saturday, July 24, 2010

Kerk nonsens


Na de kleine rel in Obdam waar pastoor Paul Vlaar een oranje mis hield is hij daar vorige week, in mijn ogen terecht, voor geschorst. Die nonsens hoort niet in een kerk thuis. Als je dan zonodig met je gemeente het voetbal moet verheerlijken dan doe je dat maar buiten de normale eredienst waar het de gewoonte hoort te zijn dat men God eert. Daar komt men voor naar de kerk als het goed is.

Goed, iedereen in rep en roer natuurlijk. Een eigen Hyvespagina met honderden steunbetuigingen en de stemming schijnt bedrukt te zijn in de parochie

Dat het een beetje gekker kan dan in Obdam is vanzelfsprekend en al even gewoon is het dat het aan deze kant van de plas heeft plaatsgevonden.

In een kerk clubhuis in Toronto ON. heeft een "pastoor" het nodig gevonden om een hond deel te laten nemen aan de communie. De eigenaar van de hond voelde zich heel welkom en snapt alle commotie niet.
Ik snap niet hoe mensen erbij komen om hun hond mee te nemen naar de kerk en ik snap een pastoor niet dat hij er geen probleem in ziet als een hond deelneemt aan de communie. Is Jezus ook voor honden gestorven? Dan zie ik met plezier de video voor komende zondag tegemoet.

No comments:

Post a Comment