Saturday, October 24, 2009

Wat als we het niet doen?



Zou het nu echt zo erg zijn als moslims hier de boel een beetje “over gaan nemen”? Zou het nu echt zo erg zijn als de wereld bevolking overwegend Moslim wordt? Zou het überhaupt zo erg zijn als in dit filmpje voorspeld wordt?
Ik weet het niet hoor. Zeg nu zelf, zo verschrikkelijk is het toch niet om naast die mensen te wonen? Laten we gewoon even eerlijk zijn en bekennen dat de meesten gewoon behoorlijk Nederlands spreken dat de meesten gewoon erg vriendelijk en gastvrij zijn. Kijk nu eens niet naar wat Wilders er over te brullen heeft maar kijk naar de overgrote groep die zich gewoon aanpast.
We zullen toch eerlijk moeten zijn en toegeven dat ze gewoon veel lekkerder kunnen koken dan de gemiddelde Nederlandse huisvrouw. Oké, die moskee kan een pestherrie maken soms maar daar is in de meeste gevallen toch wel een mouw aan te passen.
Dus wees nu een eerlijk, wat geeft het nu helemaal als straks de helft van de Nederlandse bevolking moslim is?

Volgens de Bijbel gaan al die lieve, goed aangepaste, vloeiend Nederlands sprekende, gastvrije en heerlijk kokende mensen naar de hel als ze doodgaan. Dát is het grote probleem.

Nu kunnen we natuurlijk twee dingen doen. We kunnen uiteraard een aantal meer dingen doen maar naar aanleiding van een filmpje als deze kunnen we twee dingen doen.

We kunnen achterover gaan zitten en wachten tot het zover is. Hopen dat er dan nog Christenen genoeg zijn die de straat op willen om het Evangelie te verkondigen aan de, dan overwegende moslim bevolking in Europa en Noord Amerika. Hopen dat er strijders voor Gods Woord over zijn die nog genoeg lef in hun donder over hebben om die beste mensen te vertellen dat ze op het verkeerde pad wandelen.
Ze moeten die smalle weg hebben, daar waar het zo rustig is.

We kunnen ook vandaag de straat op gaan om het Evangelie te vertellen. De straat op om de relatie met ze aan te gaan en ze thuis uit te nodigen om ze te vertellen van de Hoop die in ons leeft.
Daar is lef voor nodig, dat is waar maar wat als we het niet doen?

1 comment:

  1. Hoi Wiebe,

    Mooie post weer. Toch vind ik jouw 'ze gaan allemaal naar de hel' een stap te ver gaan. Mensen worden behouden of gaan verloren op grond van een keuze. Maar wat als je niet weet waarvoor je kunt kiezen? Het is niet aan ons om te oordelen.
    Jezus kwam om deze gebroken wereld en alle mensen daarop met God te verzoenen, niet om haar te oordelen. Hij kwam voor herstel, niet voor vernietiging. Ik geloof wanneer mensen daar bewust 'nee' op zeggen, ze dan kiezen ze voor een leven zonder God, ook na de dood.

    Ik denk dat het beter is om mensen te laten zien dat je ze onvoorwaardelijk accepteert en van ze houdt - en dat Jezus dat ook doet, dan ze te vertellen dat ze naar de hel gaan.

    Overigens, ik zat vandaag te lezen op de weblog van Wim Hoogendijk. Hij gaat in zijn denken over de hel een 100% tegengestelde richting op dan jij. Ik kan jullie beiden hierin niet volgen.
    Check: http://www.wimhoogendijk.web-log.nl/ en
    http://wimhoogendijk.web-log.nl/wimhoogendijk/de_hel_in_de_bijbel_en_het_christelijk_denken/index.html eens.

    ReplyDelete