Sunday, December 20, 2009

2012



Hele volksstammen worden er zenuwachtig van. Veel kerken preken er wekelijks over. Websites worden er over volgeschreven en natuurlijk blijven ook de New-Age achtigen niet achter en geven er een esoterische draai aan.

Het einde der tijden houdt al vele jaren even zovele mensen bezig. We schrijven er over, praten er over, fantaseren wat raak en het is natuurlijk voer voor Hollywood.
Op de één of andere manier komt dan altijd het jaartal 2012 bovendrijven want het schijnt ‘bewezen’ te zijn dat in dat jaar de aarde tot een einde komt. Volgens velen is dit zelfs wetenschappelijk bewezen maar ik schaar dat onder dezelfde wetenschap als wichelroedelopen, theeblaadjeskijken of het altijd populaire reiki beoefenen.

Ik ben van mening dat er wel iets kosmisch te gebeuren staat maar dan in de vorm van de wederkomst van Christus. Of dat meteen het einde der tijden betekend weet ik niet maar dat is niet zo heel belangrijk. Ik weet dat Christus komt om Zijn gemeente op te halen en veel interessanter dan de vraag wanneer dat gebeurt is natuurlijk de vraag of u bij die gemeente behoort?

Stel dat het is 2012 is, tijd zat zult u zeggen maar het kan ook volgend jaar zijn en dat maakt het allemaal een beetje spannender natuurlijk. Maar stelt u zich nu eens voor dat het volgende week is of morgen? Bent u bij de groep die geaccepteerd wordt door Jezus?
Bent u er klaar voor ook als Hij vanavond terugkomt?

No comments:

Post a Comment