Friday, December 4, 2009

Het is weer zo ver

Het is weer zo ver. Het is ‘die’ tijd van het jaar weer. Je kunt het aan alles zien, de kerst tijd is aangebroken. Terwijl ik dit schrijf begint het te sneeuwen, kan het poëtischer? Wel even bij vermelden dat het nieuws een blizzard voorspeld en dan ga je natuurlijk niet even een sneeuwpop maken of sleeën met de kleinkinderen.
Nu zal de sneeuw hier niet zo lang blijven liggen op de huizen want iedereen (behalve ik) hangt zo veel van die lampjes aan het huis dat de sneeuw er direct van af smelt, dat krijg je in een land waar de temperaturen zo laag zijn dat ze maling hebben aan ieder bericht over klimaat verandering. Ik woon hier nog niet zo lang maar kreeg in Nederland al de kriebels over de zgn klimaatverandering maar dat is een ander onderwerp.

Kerst, daar wil ik het over hebben en dan vooral over alle dieptrieste pogingen om vooral het christelijke karakter daarvan weg te nemen of in ieder geval te minimaliseren.

Natuurlijk krijgen we de jaarlijkse oprispingen van meneer Dan Barker en zijn club die dit jaar het wereldwijde fiasco van de busreclame nog eens op kleine schaal gaat herhalen. We noemen het daar ook geen kerst natuurlijk maar ‘winter solstice’. Die benaming is natuurlijk niets meer of minder dan een schop tegen het christelijke scheenbeen want de vieringen tijdens een solstice zijn ook religieus van aard maar daar mopperen ze bij FFRF dan weer niet over. Ik heb nog nooit een aanval van Dan en zijn kornuiten op de islam gezien, zeker bang dat er iemand op de teentjes getrapt word en even aan komt vliegen.

Mijn aandacht werd dit jaar weer op het hele gebeuren rond kerst gevestigd door de belachelijke regel van een school district in New Jersey waar ze het hele jaar hun geloof mogen belijden maar rond de kerst mogen er geen religieuze verwijzingen worden gedaan in welke vorm dan ook.
Natuurlijk word daar een rechtzaak over aangespannen en natuurlijk vinden we een rechter die simpel genoeg is om in dit spektakel mee te gaan en die het hele gebeuren goedkeurt

De retailers kiezen dit jaar eieren voor hun geld en omarmen massaal kerst en alles wat daar bij hoort. Als je de Wal Mart inloopt staat een bejaarde meneer of mevrouw je daar een ‘Merry Christmas’ toe te wensen en ook bij K-Mart en Home Depot loop je de kans om dat te horen.
Jaarlijks wordt een lijst gepubliceerd die regelmatig gecheckt wordt door de winkelende bevolking en in deze tijd van recessie zijn er natuurlijk niet al te veel zakenmensen die niet hypocriet genoeg zijn en voet bij stuk houden door hun personeel het o zo warme ‘happy Holiday’ te laten brallen.

Laten we even eerlijk zijn, we vieren op 25 Dec. geen feest ter ere van kwanzaa,vishnu of welke god dan ook. We vieren de geboorte van de enige ware God die naar de aarde kwam in Zijn Zoon Jezus om ons te redden van de wraak van de Vader die vast en zeker over ons komt als wij ons niet bekeren en ons vertrouwen in Jezus stellen.

Need God?

No comments:

Post a Comment